標題:

築地市場可以點去東京迪士尼??

發問:

如題~~ 我第一次自由行去日本~~ 希望有人可以詳細講我知點轉車~~ Thanks!! 更新: 係築地市場唔係築地~~~ Thanks~~

最佳解答:

唔洗搭去東京站轉車咁遠, 你只需要由築地乘 Tokyo Metro 日比谷線 去八丁堀 轉乘 JR武蔵野線前往舞浜站 (迪士尼所在地)。 大約需時26分。 你可以在下面連線click地球標誌睇車站map: http://transit.yahoo.co.jp/search/result?from=%E7%AF%89%E5%9C%B0&to=%E8%88%9E%E6%B5%9C&via=&shin=1&ex=1&hb=1&al=1&ym=200810&d=08&hh=09&m1=0&m2=2&type=5&ost=0&ei=utf-8&x=67&y=10

其他解答:

免費註冊體驗

 

此文章來自奇摩知識+如有不便請留言告知

先乘銀座線到東京站, 轉JR京葉線到舞浜站, 沿指示牌行, 頗遠(5-10分鈡。 留意有普通列車和特急便車(中途不停站可節省時間), 可查看京葉線指示牌, 好似香港地铁月台嗰D咁。車程都要一個鐘左右。
文章標籤
創作者介紹

utefdxd的部落格

utefdxd 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()